Nij lûd út ‘e toer

Henk Jansen en (de enige echte) Johannes de Vries hoor je elke zondag van 19:00 t/m 20:00uur. De herhalingen zijn maandagvan 23:00 t/m 24:00uur. Samen stellen ze op hun geheel eigen wijze nieuwe artiesten en muziek aan u voor. Johannes verzorgt de techniek, Henk doet de samenstelling.

Nieuwe artiesten krijgen de kans om hun muziek onder de aandacht te brengen. Friese bands en artiesten welke hebben deelgenomen aan de -Kleine Prijs van Fryslân- hebben een streepje voor. Maar ook vanuit andere delen van Nederland en Zuid-Afrika wordt er muziek gedraaid. We geven wat achtergrondinformatie over de artiesten. Wie zijn ze en waar komen ze vandaan, waar zijn ze mee bezig of wat hebben ze recentelijk gedaan. Ook verwijzingen naar hun social-media worden gedaan.

Elke maand hebben we een album van de maand. Vier zondagen draaien we een track van dit album. Aan het begin van het jaar hebben we de verkiezing -Album van het Jaar- De Torenbokaal brengen we dan persoonlijk langs!!

Alles is nog na te luisteren en te volgen via een eigen Spotify-playlist. NHT1 voor afleveringen 1 t/m 100, en NHT2 vanaf aflevering 101. Ook een derde playlist staat op Spotify en is inmiddels in omloop nl; Classic Toren 50. Op deze lijst staan de snellopers van de eerste 2 jaar. Deze nummers komen in de eventueel 5e zondag van de maand terug. (oktober22, januari23, april23, juli23, oktober23, december23)

Verschillende genres komen voorbij. Pop, Rock, Indie, Folk, R&B, Country, Americana, Hiphop en Dance worden gedraaid. Maar ook klassiek georiënteerde muziek wordt gepresenteerd. Er zijn behoorlijk veel (‘onbekende’ oudere) bands en acts die prachtige muziek uitbrengen in het alternatieve circuit. (in het Fries, Nederlands, Streektaal of Engels) Een divers uur muziek van talentvolle mensen voor de geïnteresseerde luisteraars. Ook onze internationale vrienden en luisteraars worden bedient.

Volg ons op Facebook (Nieuw te Horen vanuit de Toren, EVEN WAT OARS) , Instagram (evenwatoars.henkjansen) en YouTube (-Even wat Oars- met Henk Jansen)

Uitzending gemist