Over de redactie

De kern van de redactie bestaat uit onze journalisten Nelie de Vries, Lucas Hoogkamp, Jan Brinksma, Wietze de Haan en Hans Eisma.
De redactie krijgt ondersteuning van vrijwilligers binnen de omroep en freelance contentmaker Darshan Boerema.
Op het gebied van professionalisering wordt de redactie ondersteund en gecoördineerd door Ronald van der Pol, welke actief is als New Media Specialist bij Omrop Fryslân.

Doelstellingen en ambities

Missie

De streekomroep van De Fryske Marren is dankzij Radio Spannenburg de primaire en meest betrouwbare nieuwsbron voor inwoners die op zoek zijn naar informatie en nieuwsverhalen uit hun directe leefomgeving.

Visie

Radio Spannenburg heeft tot doel een oriëntatiepunt voor lokale informatie te zijn, door via al haar media lokaal van belang zijnde gebeurtenissen objectief en uitgebreid weer te geven en de bevolking hierbij te betrekken.

Ambitie van de nieuwsredactie

De redactie stelt zich als doel om met haar berichtgeving De Fryske Marren in de breedste zin van het woord een gezicht te geven. In haar media-aanbod zal het lokale karakter altijd de hoofdrol spelen. Radio Spannenburg kiest daarom voor het belichten van lokaal spelende zaken in dorpen en grote en kleine kernen. Dit zijn verhalen die spelen onder inwoners, in verenigingen, bij organisaties en bedrijven. Eigen nieuwsverhalen zijn het unique selling point van de nieuwsredactie.

Onze journalisten